top of page
Intervju 1.jpg

Skriva in sig hos Arbetsförmedlingen och i rusta och Matcha

Skriv in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös. Genom att göra det kan du få ersättning och stöd i form av till exempel rusta och matcha. 


Logga in med din e-legitimation (till exempel mobilt bank-id) hos arbetsformedlingen.se


Har du inget konto på Arbetsförmedlingen måste du först fylla i dina uppgifter och skapa ett konto.


När du har skapat ett konto och är inloggad med din e-legitimation kan du starta din anmälan som arbetslös.


Du kommer att få fylla i uppgifter om till exempel utbildning, tidigare jobb, kompetenser och vilka jobb du söker.

När du skriver in dig ska du boka en tid för ett planeringssamtal med en arbetsförmedlare. Vid samtalet bestämmer du och din arbetsförmedlare gemensamt en planering med aktiviteter som ska hjälpa dig ta steget ut till arbete eller studier. Du kan vid det här planeringssamtalet säga att du är intresserad av att bli inskriven i rusta och matcha och att du vill ha Livek som leverantör. 


Om du sedan tidigare är inskriven hos Arbetsförmedlingen och vill gå i rusta och matcha ska du kontakta Arbetsförmedlingen. Det gör du lättast genom att ringa dem. Arbetsförmedlingens kontaktuppgifter


Det är alltid Arbetsförmedlingen som bestämmer vilket stöd du ska få. Om du blir beviljad att få gå i rusta och matcha har du rätt att själv välja vilken leverantör du vill gå hos. Ange Livkes KA-nummer. Alla våra kontor har unika nummer. De finns listade på sidan för orter.

bottom of page